07.07.2024 - Malatya Fırat Haber

Ağbaba Başardı: Malatya Öğretmenevi Yatırım Programına Alındı

Ağbaba Başardı: Malatya Öğretmenevi Yatırım Programına Alındı

## Malatya Öğretmenevi Yatırım Programına Alındı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda Malatya’nın deprem sonrası eğitim alanındaki sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Ağbaba’nın gündeme getirdiği konular arasında depremde ağır hasar gören okulların yapımı, konteyner kentlerde yaşayan öğrenciler için internet ve servis sorunları, Malatya Öğretmenevi, Şehit Kemal Özalper Meslek Lisesi ve Gazi İlkokulu’nun akıbeti ve öğretmen eksikliği yer aldı.

Ağbaba, 6 Şubat depreminde Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Komisyon Başkanı Mahmut Özer’e Malatya’ya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, depremden sonra Malatya’da eğitimin normale dönmesi için yoğun çaba sarf edildiğini ancak hala birçok sorunun devam ettiğini belirtti.

Konuşmasında konteyner kentlerde yaşayan öğrencilerin servis ve internet erişimi konusunda yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Ağbaba, bu durumun çocukların eğitimini olumsuz etkilediğini ve sosyal sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Ağbaba ayrıca, depremde hasar gören okulların yerine yenilerinin yapılması için Bakanlığın ek yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

Malatya’da 100’ün üzerinde okulda ikili eğitimin devam ettiğini, bunun da eğitim kalitesini düşürdüğünü belirten Ağbaba, depremde yıkılan veya ağır hasar gören ve hala yatırım programına alınmayan okulların bir an önce programa alınması gerektiğini söyledi.

Ağbaba, yıkılan Malatya Öğretmenevi’nin yerine yenisinin yapılmasının geciktiğini belirterek, öğretmenlerin sosyal tesislerden faydalanabilmeleri için bir an önce öğretmenevinin yapılması gerektiğini ifade etti.

Reklam

Konuşmasında Şehit Kemal Özalper Meslek Lisesi ve Gazi İlkokulu’nun akıbetine de değinen Ağbaba, Şehit Kemal Özalper Meslek Lisesi’nin eski yerine taşınarak canlandırılması gerektiğini, tarihi Gazi İlkokulu’nun ise okul olarak korunması gerektiğini söyledi.

Ağbaba, 2023 yılında deprem bölgesi LGS ve YKS sınavına girecek öğrencilere yüzde 25 ek kontenjan verildiğini hatırlatarak, 2024 YKS sınavında da ek kontenjan verilirken LGS’de bu hakkın tanınmamasını eleştirdi. Deprem bölgesindeki öğrenciler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirten Ağbaba, 2024 LGS sınavına girecek öğrencilere de yüzde 25 ek kontenjan hakkı verilmesi talebinde bulundu.

Ağbaba son olarak, deprem sonrası Malatya’dan 3.500 civarında öğretmenin il dışına tayin olduğunu ve yerine sadece bin civarında öğretmenin geldiğini belirterek, oluşan öğretmen açığının kapatılması gerektiğini ifade etti. Ağbaba ayrıca, Malatya’da görev yapan kamu görevlilerine deprem tazminatı ödenerek şehrin cazip hale getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ağbaba’nın konuşmasının ardından söz alan Komisyon Başkanı Mahmut Özer, depremden sonra Malatya’da eğitimin devamı için büyük çaba sarf edildiğini belirterek, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özer, Malatya Öğretmenevi’nin yatırım programına alınması gerektiğini belirterek, Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’na konuyla ilgilenmesi talimatını verdi. Şamlıoğlu da yaptığı açıklamada, Malatya Öğretmenevi’nin 2024 yatırım programına alındığını bildirdi.

Komisyon Başkanı Özer, Malatya Öğretmenevi’nin yatırım programına alınmasının müjdesini vererek, “Malatya’ya müjdeler olsun” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ