29.03.2024 - Malatya Fırat Haber
REKLAM ALANI

“TAHILLAR VE BUĞDAY ZARARSIZDIR ATALARIMIZ BUNLARLA BESLENDİ UZUN YAŞADILAR”    diyenlere !

“TAHILLAR VE BUĞDAY ZARARSIZDIR ATALARIMIZ BUNLARLA BESLENDİ UZUN YAŞADILAR”    diyenlere !

ÇAĞIMIZIN EN ETKİLİ SİLAHI BUĞDAYDIR.
– Niçin buğday yememeliyiz?

 Çünkü buğdayın ıslah edilme çalışmaları sırasında yapısında bulunan  gluten proteini  çok çeşitli yapısal değişikliklere maruz kaldı.

1943'te buğday  başağının verimini arttırmak ve sapını kalınlaştırmak için yapılan çalışmalarla bugün dünyaya yayılan buğday tohumu ortaya çıktı. 
 

Prof.Dr. Canan Karatay “Buğdayın artık 14 değil, 48 kromozomlu olduğunu, ve “Bugünkü 48 kromozomlu buğdayda 23 bin çeşit gluten bulunduğunu ve , hastalıkların temelinde de bunun yattığını söylüyor ve bu nedenle de ekmek ve unlu mamullerle insan sağlığıyla oynandığını” ısrarla belirtiyor ve Prof. Karatay modern buğdayın hibrit sonucu kromozom sayısının 14’ten 48’e çıkarıldığını, bu nedenle ekmek ve unlu mamuller tüketiminin insan sağlığı için zararlı hale geldiğini söylüyor.

Bu tohumla ilgili GDO patenti  aramayınız. Çünkü  bu işler 1940'lı yıllarda yapıldığıdan  o zamanlarda  dünyada GDO diye bir bilgi henüz yoktu. İlk patent alınmasına daha 40 yıl vardı. Çağımızın biyolojik silahı buğdaydır.

Sapı kalınlaştırıp kısaltmayı başaran, Minnesota Üniversitesi'nde Dr. Norman Borlaug , adında bir genetikçi..dünyayı genetiği değiştirilmiş tahıl belasına bulaştıran bu adamdır. Böyle bir bilim adamı keşke olmaz olsaydı.

1970 yılında Nobel ödülünü aldı. Tüm bu çalışmalar yapılırken meydana getirilen buğdayın insan sağlığı üzerine etkileri araştırılmadı. Niçin? belki de.! biliyordu / biliniyordu ve gizlendi. 

Böylece ıslah çalışmaları yapılmış değiştirilmiş buğday tüm ülkelere yayıldı .
1980'li yıllarda tam buğdaylı ürünlerin yoğun şekilde tavsiye edilmesiyle birlikte Çölyak ta , Diyabette ve obezitede patlama yaşandı hatta Otizim,hiperaktivide de artış oldu.
Çölyak çocuklarda 11 kat arttı.Tüm toplumda diyabet dört kat, obezite üç kat arttı.
Bu artış hızıyla gidersek, 30 yıl sonra torunlarımıza yemekten önce şeker ölçüm cihazlarını ve  insülin şırıngalarını ikram edeceğiz. Bunu önlemenin yolu, modern buğdayın tarımının engellenmesinden ve kompleks karbonhidrat açısından zengin olan modern beslenme usullerinden vazgeçilmesinden geçiyor. 

Çölyak yeni bir hastalık değildir.Dünyada buğday tarımı yapılmaya başladıktan sonra çölyak belirtileri görülmeye başlanmıştır. Çünkü ilkel buğdayda da gluten vardır.
İtalya Toscana’daki bir arkeolojik kazıda bulunan, 18-20 yaşlarında bir kadına ait iskelet incelendiğinde çölyak hastalığının yol açtığı tipik hasarlara rastlanmıştır. Çölyak, glutene maruziyet süresi ve miktarı arttıkça, yaşamın ilerleyen safhalarında da meydana çıkabiliyor. Ayrıca, çölyak olmayan gluten intoleransları var ki, asıl büyük tehdit bunlardır.

Genetiği değiştirilmiş buğdayın insan sağlığına zararları ile ilgili yayın aramayınız. Çünkü bulamazsınız. Bugünkü bilimsel yayın "pazarında" tahıl teröristleri buna asla izin vermezler. 
Bugün GDO için bu kadar çalışma yapılırken, dünyanın en yaygın tüketilen temel besin olan buğdayla ilgili neredeyse hiç çalışma yapılmaması, ve zararlarının gizlenmesi size de tuhaf gelmiyor mu? 

Ayrıca Siyez ve Kavılca ilkel buğday türlerinden ve Siyez (Triticum monococum), dünyadaki buğday türlerinin atası olmasına ve Kavılca, Siyezin Akbuğdayın  anası (A. speltoides) ile doğal süreçte melezleşmesiyle oluşmuş olmasına rağmen!
Bu türlerin her ikisinde de ilkel yapıdaki gluten bulunur.Bu buğday unu da ekşi maya ile mayalanırsa, ekşi maya gluteni parçalayacaktır. Zararlı olan gluteni tükettiğimiz ekmek çeşitleri, makarna,şehriye,irmik,paketlenmiş bisküvilerden almaktayız.

Sonuç olarak ;
Şu an kullanılan buğday hepimizi hasta ediyor, uzak durmalıyız.

                                                                                                         

                                                                                              Özalp KAYA

                                                                                     Beslenme ve Diyet Uzmanı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ