28.03.2024 - Malatya Fırat Haber
REKLAM ALANI

Malatya’da Madde ve Teknoloji Bağımlılığı seminerleri başlatıldı.

Malatya’da Madde ve Teknoloji Bağımlılığı seminerleri başlatıldı.

MADDE VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI ANLATILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM) işbirliğinde okullarda “Madde ve Teknoloji Bağımlılığı” seminerleri başlatıldı.

İlki Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen seminere BAM Koordinatörü Ahmet Kırma, Okul Müdürü Mehmet Kartal, Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Yasin Katı ile öğrenciler katıldı.  BAM Koordinatörü Ahmet Kırma, yaptığı konuşmada, “BAM, 2014 yılında 60 STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu bir platform. Aynı zamanda Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi platform üyesidir. Malatya Büyükşehir Belediyemiz Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi oluşturdu. Yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek” dedi.

Kırma, başta madde bağımlılığı olmak üzere teknoloji bağımlılığı; kumar, sigara, alkol bağımlılığı ve alışveriş bağımlılığı ile insanlığa ve gençlere zararlı olan bütün bağımlılık çeşitleriyle ilgili faaliyetler yaptıklarını anlattı. Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Malatya’daki tüm liselerde “Madde ve Teknoloji Bağımlılığı” seminerleri sunacaklarını kaydeden Kırma, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiklerini belirtti.

Kontrolümüzdeyken hizmetkar; kontrolüne girdiğimizde bir canavar

Daha sonra seminere geçildi. Semineri sunan Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Yasin Katı, telefon bağımlılığına dikkat çekerek, “Kontrolümüz olduğu süre içerisinde teknoloji, bizlere çok kolaylıklar sunan ama kontrolümüzde çıktığı sürede bizler için ızdırap, eziyet, huzursuzluk ve bir çok problemleri hayatımıza sokan bir canavar diyebiliriz. Kontrolümüzdeyken hizmetkar, kontrolüne girdiğimizde bir canavar. Bu canavarı bağımlılık olarak adlandırıyoruz: Teknoloji Bağımlılığı” dedi.

Bağımlılığın onlarca hatta yüzlerce çeşidi olduğunu anlatan Katı, “En basitinden bir sandalyeyi yerinden oynatmak bile bağımlılığa sebep olabilir. Nasıl? Eğer dersini bırakıp, işini bırakıp arkadaşlarınla, ailenle zaman geçirmen gerektiği halde sen sürekli o sandalyeyle oynuyorsan o sandalyeye bağımlısın demektir. Teknoloji bağımlılığı da bunun gibidir. Ve bir çok madde bağımlılığı gibi; yoksunluk gerektiren, aile düzenimizi bozan, günlük hayatımıza engel olan, bize sağlık sorunları getiren, psikolojik rahatsızlıklar getiren ne varsa bağımlılıktır. Uzak durmak gerekir” diye konuştu.

maddebagimliligi maddebagimliligi_firat

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Avatar Erkam dedi ki:

    Tebrikler

  2. Avatar mehtap dedi ki:

    Güzel Haber , Elinize sağlık

BİR YORUM YAZ