28.03.2024 - Malatya Fırat Haber
REKLAM ALANI

Malatya Haberleri Ramazan’da Nasıl Beslenmeliyiz?

Malatya Haberleri Ramazan’da Nasıl Beslenmeliyiz?

Oruç tutulan saatlerde vücudumuzda yorgunluk, halsizlik, sürekli uyku hali gibi olumsuzlukları da hissetmemize sebep oluyor. Oruç tutarken daha zinde hissedebilmek için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, sahur ve iftar sofralarının dengeli olması gerektiğini vurgulayarak “Sofranızda mutlaka altı besin grubuna ait yiyeceklerden olmalı” uyarısında bulundu.

Nil Şahin Gürhan, beslenmenin her zaman ve her yerde en önemli temel ihtiyaçlarımızdan biri olduğuna dikkat çekerek “Oruç tutarken sağlıklı beslenmek, rahat oruç tutmamıza yardımcı olurken oruç tutulan saatlerin zinde ve sağlıklı geçirilmesini sağlar” açıklamasını yaptı.

Sofranızda mutlaka 6 besin grubuna ait yiyeceklerden olmalı!

Nil Şahin Gürhan, “Sahur ve iftar sofralarınızda mutlaka 6 besin grubuna ait yiyeceklerden olmalı” diyerek, yiyeceklerin nasıl tüketilmesi gerektiğini de açıkladı:

Birinci grup; et grubu: Et, balık, tavuk, yumurta, peynir bu gruba dahildir. Özellikle iftarda et grubunu mutlaka tüketmelisiniz. Et grubunu etli sebze yemeği olarak tüketilebileceği gibi ayrıca tek başına pişirdiğimiz et ile birlikte de yanında zeytinyağlı sebze yemeği olarak da tüketebiliriz.

Reklam

İkinci grup; ekmek grubu: Ekmek, pilav, makarna, börek bu gruba dahildir. Tam tahıllı ekmek sahur için çok iyi bir alternatiftir. Bütün gün sizi tok tutması açısından 3-4 dilim tam tahıllı veya tam buğday ekmeği yemelisiniz.

Üçüncü grup; süt ve yoğurt grubu: Kalsiyum içeren yiyecekler bu gruba dahildir. Eğer seviyorsanız sahur içeceğinizi süt olarak tercih edebilirsiniz. Yoğurt, kefir ya da az tuzlu ayran da alternatif içecekler arasında sayılabilir.

Dördüncü grup; sebze grubu: Sebze yemeği yemeye özen göstermelisiniz ve salata tüketmelisiniz.

Beşinci grup; yağ grubu: Salatalarınızı mutlaka sağlıklı zeytinyağları ile zenginleştirin. Ek olarak 4-5 adet zeytin yiyebilirsiniz. Fındık, badem, ceviz gibi sağlıklı kuruyemişlerden de 1 avuç kadar tüketmelisiniz.

Alltıncı grup; meyveler: Meyve, tatlı ihtiyacımızı temel olarak karşılamamızı sağlayan besindir. Özellikle yemeğin hemen üzerine meyve yemek, tatlı ihtiyacını en sağlıklı karşılamanın yoludur. Sahurun sonunda bir meyve, iftar yemeğinin üzerine taze bir meyve besin örüntüsünü zenginleştirir. Yiyecekler içinde ki besin elementlerinin vücuda alınmasını kolaylaştırır.

KAYNAK : http://yenikadin.com/sahur-ve-iftar-sofralariniz-dengeli-olsun-8484686-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ