Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde her kesimi dinledik çalışanlar ne diyor ?

Whatsapp Haber İhbar Hattımıza gelen mektubu olduğu gibi yayınlıyoruz , takdir kamuoyunun
Belediyelerin en çok tercih ettiği yöntem taşeron işçiler çünkü maliyetleri düşük her yıl ihale yoluyla satılıyorlardı.
Son çıkan taşeron yasasıyla işçiler satılmakta kurtuldu ama gelin görün ki işin ayağı böyle değilmiş yaklaşık 4 yıldır taşeron işçilere yüzde 4 zam yapıldı.
Bu yıl temmuz ayında yapılması gereken toplu sözleşmeler pandemi nedeniyle uzatıldı.
Malatya büyükşehir belediyesinde yaklaşık 2600 kişinin gözü kulağı bu sözleşmede idi çünkü büyükşehir belediyesi işçileri yaklaşık 9 aydır kısa çalışma ödeneğinden yararlanılıyor kısa çalışma ödemeyi de yararlanıyoruz derken işe tam geliyoruz esnek çalışma yok sigortanın eksik yemek parası kesik taşeron işçiler bu şekilde çalışıyor.

Geçen gün sözleşme imzalandı belediye diyor ki geriye dönük alacağımız para kısa çalışma ödeneğinden kaynaklı kesilecek ben kısa çalışma ödeneğinden yararlanıyorum ama beni esnek çalıştırmıyorlar şimdi de diyorlar ki eksik para. Belediyenin adı intiharlar belediyesi oldu bütün arkadaşlar psikolojik bunalım da basına yansıtıyorlar yazıtlarının da ağzını kesiyorlar.