Başkan Geçit’ten Eğitim Hamlesi: Kırsal Okullara Destek Artarak Devam Ediyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin eğitimine katkı sağlama hedefiyle hayata geçirilen “Okusun da Büyüsün” projesi kapsamında Cumhuriyet Örnekköy İlkokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere kitap ve kırtasiye setleri hediye eden Başkan Geçit, eğitime yapılan yatırımın önemine vurgu yaptı.
Başkan Geçit, “Eğitim kurumlarımıza ve çocuklarımıza yapılan her yatırım, geleceğimize yapılan ve sağlıklı nesillerin yetişmesine olanak sağlayan stratejik bir yatırımdır,” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, göreve geldiği günden bu yana gençlerin ve öğrencilerin eğitim hayatlarını daha kaliteli ve rekabetçi bir düzeye taşımak amacıyla “Yeşilyurt Genç Meclisi” ve “Ücretsiz YKS ve LGS Kursları” gibi önemli projeleri hayata geçirdi. Başkan Geçit, kırsal mahallelerdeki okulların eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin akademik başarılarına destek olmak amacıyla başlatılan “Okusun da Büyüsün” projesi kapsamında okul ziyaretlerine devam ediyor.
Cumhuriyet Örnekköy İlkokulu’nu ziyaret eden Başkan Geçit, okul müdürü ve öğretmenlerden okulun genel durumu hakkında bilgi aldıktan sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Geçit, kitap ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttı.
Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, eğitime yapılan yatırımın değerine dikkat çekerek, “Okullarımıza ve çocuklarımıza yapılan yatırımları, sağlıklı nesillerin yetişmesine yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz. Bu doğrultuda, kırsal mahallelerimizde yaşayan çocuklarımızın eğitimine destek olmak ve onlara daha iyi öğrenim koşulları sunmak amacıyla başlattığımız ‘Okusun da Büyüsün’ projemiz kapsamında kitap, kırtasiye malzemeleri ve geleneksel çocuk oyunlarından oluşan hediye setlerimizi dağıtmaya devam ediyoruz,” dedi.
Başkan Geçit, deprem felaketlerinin ardından hayatın normale dönmesi ve özellikle gençlerin ve öğrencilerin eğitim hayatlarının kesintiye uğramaması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti. “Gençliğe ve eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır. Bu bilinçle hareket ediyor, yeni projeler geliştiriyor ve destekler sağlıyoruz. Seçim vaatlerimizden olan ‘Yeşilyurt Genç Meclisi’ ve 300 öğrencimizin faydalandığı ‘Ücretsiz YKS ve LGS Kursları’ projelerimizi hayata geçirdikten sonra, ilçemizin dört bir yanında eğitim gören öğrencilerimizin derslerine katkı sağlayacak hizmetleri önceliklendiriyoruz,” şeklinde konuştu.
Başkan Geçit, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir; onlara yapılan yatırım, sağlıklı nesillerin yetişmesine yapılan yatırımdır. Eğitim, bir toplumdaki tüm sorunları çözebilecek en önemli unsurdur ve biz de göreve geldiğimiz günden itibaren eğitim desteğimize büyük bir heyecanla devam ediyoruz. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirerek geleceğimizi inşa ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim hizmetlerine verdiğimiz önemi yeni projeler ve hizmetlerle daha da geliştirecek ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz. Eğitim hizmetlerimizin başarıyla yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılarla dolu bir eğitim hayatı diliyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.