28.03.2024 - Malatya Fırat Haber
REKLAM ALANI

Hak-İş Genel Başkanı Arslan Malatya’dan Tüm Yurda ”EVET” Çağrısı Yaptı

Hak-İş Genel Başkanı Arslan Malatya’dan Tüm Yurda ”EVET” Çağrısı Yaptı

HAK-İŞ, 50. VE SON REFERANDUMA DESTEK BULUŞMASINI MALATYA’DA GERÇEKLEŞTİRDİ

ARSLAN, MALATYA’DAN TÜM YURDA ‘EVET’ ÇAĞRISI YAPTI

Malatya’da HAK-İŞ üyeleri ve halkla buluşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliği için tüm yurda ‘evet’ çağrısı yaptı.

Anayasa değişikliğinin Türkiye ve emekçiler için istikrar, büyüme, gelişim ve değişim vadettiğine işaret eden Arslan, “Türkiye, tarihinde ilk defa millet iradesini hakim kılacak bir sistem değişikliğine gidiyor. 16 Nisan referandumu tarihi bir fırsattır. Bütün emekçi kardeşlerimi ve milletimizi ‘evet’ demeye, bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çağırıyorum” dedi.

YOĞUN KATILIM OLDU

HAK-İŞ’in “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” buluşmalarının 50. ve sonuncusu 14 Nisan 2017 tarihinde Malatya’da gerçekleştirildi. Geniş katılımla gerçekleştirilen buluşmaya Ak Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, HAK-İŞ Malatya İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Şube Başkanı Bünyamin Geleri, HİZMET-İŞ Genel Merkez Teşkilatlanma Uzmanı Zeki Özen, Memur-Sen İl Başkanı Kerem Yıldırım ve Memur Sen’e bağlı sendikaların il temsilcileri, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın şube ve il başkanları ile HAK-İŞ üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAK-İŞ ANAYASAL DEĞİŞİMLERİN ÖNCÜSÜ OLDU

Burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Arslan, anayasa konusundaki kurumsal tutarlılığına dikkat çekti.

HAK-İŞ’in kurulduğu 1976 yılından bu yana bütün ekonomik, demokratik, siyasal ve toplumsal gelişmenin öncüsü olduğunu ve bu yapıcı kurumsal tutarlılığı 16 Nisan referandumunda devam ettirerek geleceğe taşıdıklarını vurgulayan Arslan, “1982 askeri darbe anayasasına karşı çıktık. 1987 referandumunda siyasi yasakların kalkması yönünde tavır aldık. ’92 yılında Anayasa Kurultayı düzenleyerek sivil bir anayasanın gerekliliği için kamuoyu oluşturduk. Bu Anayasa Kurultayı’ndaki fikirlerimiz ve kararlılığımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. 2007 ve 2010 referandumunda demokrasiyi savunduk. Yine 2010 yılında Meclis Anayasa Komisyonuna anayasa taslağı sunduk” dedi.

DARBE VE KRİZ DÖNEMLERİ BİR DAHA AÇILMAMAK ÜZERE KAPANMALI

Arslan, 16 Nisan’da oylanacak 18 maddelik anayasa değişikliğini desteklemelerinin gerekçesini ise, “Türkiye’nin artık darbe ve kiriz dönemlerini bir daha açılmamak üzere kapatmasıdır. Bizim anayasa değişikliğine desteğimizin nedeni budur. Çünkü bütün darbeler ve krizlerde en büyük faturayı biz emekçiler ödedik” sözleriyle açıkladı.

‘EVET’ KARARI, SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNÜ KOLAYLAŞTIRACAKTIR

Emek dünyasının her geçen gün yeni sorunlarla karşı karşıya kaldığını, ancak hem eski hem de yeni sorunların çözümünün mevcut siyasal sistemle aşılamadığını kaydeden Arslan, uzun yıllardır çözülemeyen taşeron işçilerin kadro sorunu ile geçici ve mevsimlik işçilerin durumunu örnek gösterdi. Arslan, “Emekçi kardeşlerimizin sorununun çözümü için ne zaman aşama kaydetsek, ya siyasal yahut buradan kaynaklı ekonomik kriz oluyor; ya hükümet, ya da çalışma bakanı değişiyor. Bizim emek örgütleri olarak, Türkiye olarak istikrara ihtiyacımız var. 16 Nisan’da çıkacak ‘evet’ kararıyla birlikte sorunlarımızın çözümünde daha kolay yol alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

BU REFERANDUM BATI’YLA BİR HESAPLAŞMADIR

Tüm emekçileri ve halkı referandumda ‘evet’ demeye çağıran Arslan, diğer taraftan, 18 maddelik anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 Nisan referandumunu tarihi bir fırsat ve tarihsel bir hesaplaşma olarak değerlendirdi. Bir kısım ülkelerin 100 yıl önce başaramadıklarını bugün de başaramamanın rahatsızlığı içinde olduklarını ifade eden Arslan, “ABD, İngiltere, Almanya, Rusya ve malum ülkeler Türkiye’deki referandumdan rahatsızlık duyuyorlar. Referandumdan ‘evet’ çıkmaması için kendi değerlerini ayaklar altına alıyorlar. Terör örgütlerini kullanıyorlar. Biliyorlar ki, 16 Nisan Batı’yla tarihsel bir hesaplaşmadır. ‘Evet’ çıkarsa millet iradesi hakim olacak, Cumhuriyet cumhura teslim edilecek. Korkuları bundandır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve burada hayat sürmenin bedel gerektirdiğini vurgulayan Arslan, “Burası mazlumların umudu, onların son kalesidir. Burası Norveç, İzlanda yahut Avustralya değil. Bu topraklarda hüküm sürmek ağır bedeller gerektiriyor ve bizler o bedelleri ödüyoruz” dedi.

16 NİSAN’DA “EVET” ÇIKACAKTIR

16 Nisan’da ‘evet’ çıkacağını ifade eden Arslan, “Ben milletimizin sağduyusuna, basiretine güveniyorum. Ne zaman dara düşsek, sıkıntıya düşsek milli irade gerçekten öyle kararlar vermiştir ki ülke bu kararlar sayesinde düzlüğe çıkmıştır. 16 Nisan'da da, milletimizin sağduyusuna güveniyorum. Bütün milletimizin sandığa gitmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

ARSLAN, MALATYA’DA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Arslan, konferans vermek için bulunduğu Malatya’da, Malatya Valisi Mustafa Toprak ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı makamlarında ziyaret etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ